o nama
 
izdavaštvo
 
dizajn
 
narudžbe
 
kontakt
 
   
 

klikni za pregled

 

Stoljećima odgajamo svoju djecu kao roditelji ili djecu drugih kao odgajatelji, učitelji, pedagozi, psiholozi. odrasli u raznim ulogama i funkcijama trudeći se da ih naučimo ponašanju, vrednotama, govoru nas odraslih, a nikako da shvatimo kako i mi njih moramo razumjeti želimo li uspjeti u svom naumu! Da bismo to mogli, trebamo naučiti njihov jezik. Ovo je prvi rječnik koji pojašnjava što nam neverbalno poručuju djeca, posebno onda kada im je teško, neizdrživo a ne znaju ni zašto je tako, ni kako si pomoći, ni kako nama odraslima to reći i u toj muci se gube, postaju "nemoguća"!

Ovdje je riječ o posebnoj vrsti rječnika jer se "prevode" - objašnjavaju, neverbalne poruke, ta ponašanja koja mi odrasli uglavnom ne razumijemo i izvrgavamo djecu još većim pritiscima pogoršavajući situaciju umjesto da ju olakšamo. Zbog tog nerazumijevanja djeca su još razočaranija, jer se ponovo osjećaju odbačenom i stoga sve nesretnijom, opterećenom sve težim i manje rješivim problemom, što izaziva njihove nove "neprilične" reakcije, a ove naš osjećaj neuspjeha, nemoći, gnjeva, agresiju i tako se krug zatvara, a nesreća se prenosi dalje, s generacije na generaciju.

Ovaj rječnik upravo ima zadatak pojasniti roditeljima, odgajateljima, učiteljima. kritična ponašanja djece, njihove uzroke, značenje i putove nalaženja rješenja nastalih problema, ali i prevencije njihovoga pojavljivanja.